Toegang tot uw Dr.com Account vanuit een e-mailprogramma met IMAP

Dr.com biedt IMAP-toegang tot uw Dr.com (mail.com) account, zodat u verbinding kunt maken met uw e-mails vanaf uw desktop e-mailprogramma of uw mobiele mail-app.

Geplaatst op november 01, 2022 - Bijgewerkt juli 15, 2024

Dr.com Logo

Dr.com ondersteunt IMAP / SMTP

Dat betekent dat u de Dr.com webmailinterface niet hoeft te gebruiken! U kunt uw e-mails controleren met andere e-mailprogramma's (zoals Mailbird, Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird). Het gebruik van desktop e-mailprogramma's zal u productiever maken en uw e-mail zal altijd beschikbaar zijn, zelfs offline.

Uw Dr.com Account met uw e-mailprogramma via IMAP

Om toegang te krijgen tot uw Dr.com e-mailaccount vanuit een desktop e-mailprogramma, hebt u de onderstaande IMAP- en SMTP-instellingen nodig:

Dr.com IMAP-server imap.mail.com Klik om te kopiëren Dr.com IMAP-server
Dr.com IMAP-poort 993 Klik om te kopiëren Dr.com IMAP-poort
IMAP Beveiliging SSL
IMAP-gebruikersnaam uw-e-mail@dr.com
IMAP-wachtwoord Uw dr.com wachtwoord
[!+esp.Host]] SMTP-server smtp.mail.com Klik om te kopiëren [!+esp.Host]] SMTP-server
[!+esp.Host]] SMTP-poort 465 Klik om te kopiëren [!+esp.Host]] SMTP-poort
SMTP Beveiliging SSL
SMTP Gebruikersnaam uw-e-mail@dr.com
SMTP wachtwoord Uw dr.com wachtwoord
Dr.com (mail.com) POP3-server pop.mail.com Klik om te kopiëren Dr.com (mail.com) POP3-server
Dr.com POP3 Poort 995 Klik om te kopiëren Dr.com POP3 Poort
POP3 Beveiliging SSL
POP3 Gebruikersnaam uw-e-mail@dr.com
POP3-wachtwoord Uw dr.com wachtwoord

Heb je problemen met IMAP? Ontdek Mailbird GRATIS.

Mailbird vindt je accountinstellingen automatisch.
Onze klanten zijn dol op het programma.

Zeg hallo tegen Mailbird

Heb je meer begeleiding nodig?

Bekijk onze gedetailleerde instructies voor je favoriete e-mailclients

Veelgestelde vragen over Dr.com e-mailconfiguratie

Hier zijn enkele veelgestelde vragen voor Dr.com en e-mailconfiguratie met hun antwoorden

Het korte antwoord is dat IMAP verbinding maakt met de server van je e-mailprovider en wordt gebruikt voor het ontvangen van e-mail, terwijl SMTP wordt gebruikt voor het verzenden van e-mail naar andere servers.

IMAP (Internet Message Access Protocol) is een protocol dat je e-mailprovider vraagt om al je berichten en mappen op zijn eigen servers op te slaan. Op deze manier kunt u, of u nu een e-mailclient of webmail gebruikt, verbinding maken met uw e-mailaccount en alles bekijken wat u hebt ontvangen, omdat het altijd op hun server is opgeslagen.

STMP (Simple Mail Transfer Protocol) is het protocol voor het verzenden van e-mails vanuit uw account naar andere bestemmingen. Het stelt je e-mailclient in staat om verbinding te maken met de server van je provider om uitgaande mail te versturen, vooral naar andere servers.

Ja. Mailbird gebruikt IMAP of POP3 om verbinding te maken met de meeste e-mailproviders. De technologie van Mailbird kan de serverinstellingen automatisch detecteren wanneer u uw e-mailadres invoert.

Als het niet in staat is om de instellingen te detecteren, kunt u uw e-mail handmatig instellen door de gegevens in te voeren die uw provider heeft opgegeven voor hun serverinstellingen: zoals de IMAP of POP3 poort en IMAP of POP3 beveiliging.

U moet ook de gebruikersnaam en het wachtwoord invoeren die u bij uw e-mailprovider hebt toegewezen.

Je kunt de 'poort' zien als een adresnummer. Op dezelfde manier als een IP-adres de locatie van een computer identificeert, identificeert de poort de applicatie die op die computer draait.

Er zijn een paar veelvoorkomende poortnummers, gebruik altijd de aanbevolen instellingen om je e-mailserver te configureren voor Mailbird.

Als het belangrijk voor je is om ruimte te besparen op je bureaublad, of als je je zorgen maakt over het maken van een back-up van je e-mails, selecteer dan IMAP. Dit betekent dat je e-mails worden opgeslagen op de server van je e-mailprovider.

POP3 downloadt je e-mails om ze lokaal op te slaan en verwijdert ze vervolgens van de server. Dit maakt ruimte vrij op je server, maar als er iets met je lokale opslag gebeurt, zijn die e-mails niet online beschikbaar. Als je het prettig vindt om alleen een lokale kopie van je bestanden te hebben, is POP3 een haalbare optie.

Lees dit artikel voor meer informatie over hun functies en verschillen.

Mailbird voor Mac is onderweg! Helaas is Mailbird nog niet beschikbaar voor onze vrienden die Apple apparaten gebruiken. Als je op de hoogte gehouden wilt worden over Mailbird voor Mac, klik dan hier.

Als uw oude e-mails nog beschikbaar zijn in uw account, worden ze automatisch geïmporteerd. Het IMAP-protocol synchroniseert uw e-mails en mappen met de e-mailserver, waardoor u uw e-mails kunt beheren op elk apparaat dat is verbonden met uw account.

Zodra u uw Dr.com account toevoegt aan Mailbird, krijgt u onmiddellijk toegang tot uw e-mails, er is geen verdere actie vereist.

Opmerking: Als uw e-mails van uw lokale server komen, is het niet mogelijk om ze te importeren vanwege het IMAP-protocol.

Deze pagina leidt je door het instellen van een e-mailaccount bij Mailbird. Stap 6 verwijst naar het handmatige proces.

Ons privacybeleid en onze gebruiksvoorwaarden zijn 100% in overeenstemming met de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) vanaf 25 mei 2018.

Mailbird kan nooit je persoonlijke gegevens lezen. Dit omvat uw e-mails, bijlagen en accountwachtwoorden. Mailbird is een lokale client op uw computer en alle gevoelige gegevens worden nooit gedeeld met Mailbird of iemand anders.

U kunt te allen tijde rechtstreeks contact met ons opnemen om de informatie die wij over u en uw account bewaren te bekijken of om u af te melden. Schrijf hiervoor naar support@getmailbird.com.

Leer hoe u meer kunt doen met uw Dr.com (mail.com) account

Snooze afleidende e-mails om je inbox op te schonen wanneer je Dr.com gebruikt.

Snooze e-mails in Dr.com

Snooze afleidende e-mails om je inbox op te schonen wanneer je Dr.com gebruikt.

Meer over sluimerende e-mails
Volg e-mails om te zien wanneer ze worden geopend en gelezen bij gebruik van Dr.com.

Ontvangsten lezen in Dr.com

Volg e-mails om te zien wanneer ze worden geopend en gelezen bij gebruik van Dr.com.

Meer over Ontvangstbewijzen lezen
Ongedaan maken van e-mailverzending op een e-mailaccount bij gebruik van Dr.com

Verzonden e-mail ongedaan maken in Dr.com

Ongedaan maken van e-mailverzending op een e-mailaccount bij gebruik van Dr.com

Meer over Verzonden e-mail ongedaan maken
Plan e-mails die later automatisch worden verzonden wanneer u Dr.com gebruikt.

E-mail later verzenden in Dr.com

Plan e-mails die later automatisch worden verzonden wanneer u Dr.com gebruikt.

Meer over E-mail later verzenden

Heb je een andere e-mailprovider?

Klik hieronder op je e-mailprovider om te leren hoe je verbinding kunt maken om toegang te krijgen tot je account met IMAP: